3 onmisbare elementen van een goede bol.com listing

elementen-bol-com-listing

Als verkooppartner op bol.com is het cruciaal om je listing te optimaliseren. Een sterke listing kan namelijk het verschil maken tussen een kijker en een koper. Met de juiste technieken kun je je verkoop aanzienlijk verhogen. Hieronder vind je drie onmisbare elementen voor een succesvolle bol.com listing.

1. Duidelijke afbeeldingen

Het is een gegeven dat mensen visueel ingesteld zijn. Daarom is het essentieel om hoogwaardige foto’s van je producten te gebruiken. Je foto’s moeten helder, goed belicht en van hoge resolutie zijn. Ze moeten je product vanuit verschillende hoeken laten zien en ook in actie, als dat relevant is. Zorg ervoor dat je foto’s de aandacht trekken en het verhaal van je product vertellen. Het is belangrijk dat alle belangrijke functionaliteiten te zien zijn en de klant een goed beeld heeft van de grootte van het product. Hoe beter je afbeeldingen zijn, hoe lager de kans op retouren!

2. Pakkende producttekst

De tekst van je listing is een van de eerste dingen die klanten zien. Maak je tekst dus informatief en pakkend. Denk goed na over de doelgroep en een passende schrijfstijl. Praat niet alleen over de specificaties van het product, maar ga dieper in op de voordelen voor de gebruiker. Gebruik relevante zoekwoorden om de zichtbaarheid van je product te vergroten. Je kunt bijvoorbeeld verliestaal inzetten om de lezer nog meer te verleiden.

3. Snelle levertijd

In het tijdperk van instant gratification, kan een snelle levertijd een doorslaggevende factor zijn voor klanten. Zorg ervoor dat je je levertijden zo kort mogelijk houdt en communiceer dit duidelijk in je listing. Klanten willen hun aankopen zo snel mogelijk ontvangen, dus het bieden van een snelle en betrouwbare levering kan je concurrentievoordeel vergroten. Licht de klant altijd goed in wanneer je een keer niet je leverbelofte haalt. Zo voorkom je slechte reviews!

Bonustip: uniek EAN-nummer

Een uniek EAN-nummer is ook een belangrijk aspect van je bol.com listing. Het helpt om je product te differentiëren en kan bijdragen aan een betere vindbaarheid in de zoekresultaten. Met een uniek EAN-nummer zet je de concurrentie opzij en hoef je niet direct te concurreren op de prijs. 

Wat kan Copywritings voor je betekenen?

Bij Copywritings begrijpen we hoe cruciaal een goede bol.com listing is. Daarom bieden we diensten aan om je te ondersteunen bij het optimaliseren van je listing. Of het nu gaat om het schrijven van productteksten, het ontwerpen van afbeeldingen of het onderzoeken van de kansen, we hebben de expertise om je verkoop te maximaliseren. We hebben zelf ervaring met het verkopen op bol.com en zijn experts in het maken van SEO-proof listings. We hebben gewerkt voor grote merken als Luvion en LifeGoods, en hebben een track-record op het gebied van e-commerce. Kies voor Copywritings en til je bol.com listing naar een hoger niveau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *