Hoe vertel je jouw merkverhaal?

merkverhaal-vertellen

Je hebt de bakkerij van je grootouders overgenomen, die ene wereldreis heeft je inspiratie gegeven om je eigen reisbureau te starten of het was een kinderdroom om een eigen webshop te runnen. Elke onderneming heeft een uniek merkverhaal. Het vertellen van een merkverhaal is super belangrijk voor jouw onderneming, want het geeft je klanten een beeld van wie je bent en wat je doet. Het is een kans om je bedrijf te positioneren en te laten zien wat jouw uniek maakt. Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw merkverhaal op een boeiende en meeslepende manier aan jouw klanten vertelt? Dat is wat we in dit blogartikel gaan uitleggen. We geven tips en advies over hoe je jouw merkverhaal kunt overbrengen, ervoor zorgt dat je je onderscheidt van concurrenten en klantenbinding creëert.

Op welke manieren kun je jouw merkverhaal vertellen?

Je kunt het merkverhaal van jouw onderneming op eindeloos veel manieren vertellen. Daarnaast kun je dit op diverse platformen doen, wat dacht je van socialmediakanalen zoals Instagram of LinkedIn? Vergeet uiteraard niet je eigen website! Dit soort platformen zijn de uitgelezen kans om lezers te vertellen waarom jij je onderneming bent gestart, wat jouw dagelijkse bron van motivatie is en waarom klanten voor jou moeten kiezen. Meer weten over hoe je de perfecte “over ons”-pagina schrijft? Je leest het hier!

Tips voor het vertellen van je merkverhaal

Er zijn verschillende manieren om het merkverhaal van je onderneming te vertellen, en welke manier het beste is, hangt af van jouw doelen en de manier waarop je je doelgroep het beste kunt bereiken. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het vertellen van het merkverhaal van je onderneming:

#1: Wat zijn je doelen?

Het is belangrijk om helder te hebben waarom je graag je merkverhaal wilt vertellen. Wat zijn je doelen? Wil je bijvoorbeeld meer bekendheid genereren voor je merk, of wil je je doelgroep overtuigen van het nut van je product of dienst? Door je doelen te bepalen, kun je gerichter werken en beter bepalen hoe je je verhaal het beste kunt vertellen.

#2: Maak gebruik van verhalen

Mensen zijn visuele wezens en reageren vaak beter op verhalen dan op feiten en cijfers. Probeer daarom gebruik te maken van echte verhalen om je merkverhaal te vertellen. Vertel bijvoorbeeld hoe je bedrijf is ontstaan, wat je doelen zijn en wat je uniek maakt.

#3: Maak gebruik van verschillende kanalen

Je kunt je merkverhaal op verschillende manieren vertellen, zoals via social media, blogposts, video’s, presentaties en events. Maak gebruik van verschillende kanalen om je verhaal aan je doelgroep te vertellen, zodat je zoveel mogelijk mensen kunt bereiken.

#4: Wees authentiek

Het is belangrijk om oprecht en authentiek te zijn als je je merkverhaal vertelt. Mensen reageren beter op echte verhalen en ervaringen dan op een verzonnen of opgeklopt verhaal. Wees dus eerlijk en oprecht als je je verhaal vertelt.

#5: Maak gebruik van beelden

Beelden zijn een krachtig middel om je verhaal te vertellen. Gebruik foto’s, video’s of infographics om je verhaal te versterken en om het visueel aantrekkelijk te maken.

Copywriting uitbesteden bij Copywritings

Wil je geen gedoe en copywriting voor jouw onderneming uitbesteden aan een betrouwbare partner? Bij Copywritings begrijpen we als geen ander dat je hulp zoekt bij het schrijven van teksten voor jouw website. Wij hebben een breed scala aan getalenteerde tekstschrijvers met veel interesses en kennis in persoonlijk, creatief en professioneel schrijven. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *