Werken als digital nomad: Een kijkje in de keuken bij Rosanne

werken-als-digital-nomad

Werken als een digital nomad is tegenwoordig populairder dan ooit, en dat is niet zonder reden! Sinds vorig jaar zomer ben ik zelf als digital nomad gestart, en reis ik voor lange tijd de wereld over. Werken en tegelijkertijd verschillende plekken ontdekken is bijzonder. Voor Copywritings ben ik aan het werk als copywriter en junior marketing medewerker. Vandaag neem ik je in deze vindingrijke wereld mee en laat ik zien hoe mijn wereld er als een digital nomad uitziet.

De zon is op, tijd om uit bed te komen

Om gelijk met de deur in huis te vallen, als digital nomad heb ik geen vaste structuur in mijn dagen. Geen vaste structuur hebben, wordt door de een gezien als een nachtmerrie en door de ander als een droom. Als ik geen meeting of andere belangrijke afspraken heb, bepaal ik zelf hoe laat ik begin. Ik werk vanuit thuis als ik een vaste plek voor langere tijd heb, of ik zoek een co-working space waar ik aan de slag kan. Ik maak ontbijt, zet een bak koffie en begin de dag met het checken van de e-mails. Welke belangrijke taken staan er vandaag op de planning? Ik kijk hoeveel werk ik te doen heb, en zorg dat dit altijd op tijd afkomt. Indien mogelijk werk ik graag vooruit, want als digital nomad weet je nooit precies wanneer je plannen gaan veranderen en wat je in de omgeving wilt doen. Dit geeft me de tijd en ruimte om te reizen, nieuwe mensen te leren kennen en een bijzondere bestemming te ontdekken.

Het schrijven van teksten

Bij Copywritings ben ik begonnen als copywriter met het schrijven van teksten. Tijdens het reizen ontdek je veel nieuwe plekken, die elke keer weer inspiratie geven om te schrijven. Schrijven waar en wanneer jij dat zelf wilt, geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je zelf wilt. Je leert ontzettend veel als copywriter. Je schrijft over de meest uiteenlopende onderwerpen en bent elke keer weer nieuwsgierig hoe dingen in elkaar zitten. Het is afwisselend en verveeld niet!

Tijd voor ontspanning

‘s Middags is het tijd voor pauze! Voor mij is het belangrijk om genoeg buiten te zijn en afwisseling te hebben in de dingen die ik doe. Zo blijft mijn concentratie het beste wanneer ik bezig ben met het schrijven van teksten en andere werkzaamheden, en kan ik mijn werk goed en op tijd afleveren. Werk ik in een co-working hostel aan het strand? Dan probeer ik ‘s middags vaak een surfplank te huren en een paar uur in het water te dobberen. Of ik pak mijn hardloopschoenen en ga een blokje om, zodat ik even naar buiten kan en een frisse neus haal. Wat ik doe en wanneer, hangt altijd af van de hoeveelheid opdrachten en de locatie. Wanneer mijn focus goed is, ben ik veel creatiever dan dat ik urenlang achter elkaar naar een laptop aan het staren ben. Afwisseling is voor mij de sleutel tot goed en creatief werken!

De marketingwerkzaamheden

Naast het schrijven van content voor Copywritings ben ik ook een aantal uur per week bezig met werkzaamheden achter de schermen. Het controleren van teksten die geschreven zijn, het ontwerpen (en sturen) van e-mails, het aanpassen van meta beschrijvingen en titels, intern linken en ga zo maar door. Werkzaamheden waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar die wel belangrijk zijn. Daar waar ik kan helpen met de marketingwerkzaamheden, sta ik voor Copywritings klaar!

Als de avond valt…

… ga ik nog even door! Wanneer ik voor een langere tijd op dezelfde plek ben, zoek ik een sportschool of Muay Thai gym en ben ik het liefst ‘s avonds aan het trainen. In de avond, na de training, werk ik vaak nog een paar uur door. Wanneer ik mijn planning voor de dag heb afgerond, begin ik met wat taken voor de volgende dag. Omdat ik in de ochtend wat later begin, ga ik ‘s avonds wat langer door. Als freelancer werk ik liever niet aan één stuk door, maar verspreid ik de uren over de gehele dag.

Wat ik heb geleerd van een digital nomad zijn

Werken als een digital nomad klinkt voor velen als muziek in de oren. Maar om voor langere tijd remote te werken en tegelijkertijd te reizen, worden er wel verschillende vaardigheden van je verwacht. Als digital nomad moet je flexibel kunnen zijn betreft het werken aan opdrachten, waar je ook ter wereld bent. Heb je discipline om de opdrachten op tijd af te krijgen? Ben je zelfstandig genoeg om hieraan te werken zonder een team in je directe omgeving? Daarnaast heb je als digital nomad niet altijd de tijd om sociaal bezig te zijn in je omgeving. Wanneer het druk is en er veel opdrachten zijn, kan het zo zijn dat je voor een aantal dagen weinig sociaal contact hebt. Dit zijn een aantal skills die om de hoek komen kijken bij het leven van een digital nomad. De reismogelijkheden, nieuwe ervaringen en de vrijheid die het leven als een digital nomad met zich meebrengen vind ik heerlijk!

Benieuwd naar een dag in het leven van Debora? Je leest het in deze blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *