Zo gebruik je zoekwoorden op de juiste manier in een SEO blog

seo-blog

Grote kans dat je als ondernemer een eigen website hebt opgebouwd. Met deze website is het natuurlijk de bedoeling dat je zoveel mogelijk potentiële klanten aantrekt. Zo maak je jouw onderneming groter en ga je voor meer winst. Maar hoe maak je goede content voor jouw website, en hoe speel je slim in op de zoekmachines? Hoe weet je of je SEO zoekwoorden op de juiste manier gebruikt? In dit artikel lees je alles over zoekwoorden in een SEO-tekst!

Wat zijn zoekwoorden?

Zoekwoorden worden ook wel zoektermen genoemd en zijn de woorden en zinnen die mensen invullen in de zoekmachine. Zodra een internetgebruiker een zoekwoord in de zoekmachine zet, gaat de zoekmachine een bepaalde zoekopdracht uitvoeren. Heb je antwoord op een vraag nodig? Of ben je juist op zoek naar meer informatie over een interessant onderwerp? De zoekmachine zet de meest relevante pagina’s bovenaan, waar jij dan vervolgens op klikt.

Waarom zijn zoekwoorden zo belangrijk?

Op het moment dat een potentiële klant naar een specifiek product of bepaalde informatie op zoek is, wil je natuurlijk het liefst dat jouw website helemaal bovenaan komt te staan. Want als je website bovenaan staat, dan is er een grote kans dat de klant op jouw website terecht komt. Goede zoekwoorden zijn belangrijk, omdat ze de link vormen tussen de artikelen of informatie die mensen zoeken in de zoekmachine, en de content of producten die jij aanbiedt op jouw website.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization en betekent zoekmachine optimalisatie. Met SEO zorg je ervoor dat de website van jouw onderneming zo hoog mogelijk in zoekmachines wordt getoond, ofwel: in de organische zoekresultaten. De organische zoekresultaten zijn de zoekresultaten die niet zijn gesponsord. De betaalde zoekresultaten en advertenties vallen dus niet onder de organische zoekresultaten.

Scoren met de (zoek)woorden!

Met een zoekwoordenonderzoek weet je welke zoekwoorden het meest worden gezocht door potentiële klanten, en kan je aan de slag met de content. Maar hoe gebruik je de zoekwoorden op de juiste manier?

Zet de zoekwoorden zo slim mogelijk neer…

… en gebruik zoektermen zo letterlijk mogelijk in kopjes. In de tekst is dit niet nodig, omdat het algoritme zodanig goed is dat het ook begrijpt waar de tekst over gaat met kleine aanpassingen en variaties. Vergeet niet om het zoekwoord te vermelden in de titel van de pagina, in de eerste alinea, in de URL en in de afsluiting van de tekst. De zoekmachine zoekt letterlijk op de zoekwoorden die de mensen intypen. Het gebruik van de zoekwoorden in kopjes is daarom een goede tip. Let wel op dat je niet met het zoekwoord gaat spammen, de content moet namelijk gemakkelijk leesbaar blijven voor de klant. Met een sterke meta-description waarin je zoekwoorden gebruikt, kom je ook een heel eind. De meta-description is vooral erg belangrijk om mensen naar jouw artikel te leiden.

Copywritings zet jouw pagina bovenaan

Copywritings helpt je met de content voor jouw website en is gespecialiseerd in het gebruik van zoekwoorden. Door de tekst uit te laten besteden aan ons, weet je zeker dat jouw website hoog in Google tevoorschijn komt en dit meer potentiële klanten aantrekt. Vraag gemakkelijk en snel een offerte aan op onze website en begin met scoren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *